Nieuws - DE ROERBOOG

Ga naar de inhoud

Nieuws

PAASSCHIETEN 2019 DE ROERBOOG

Goede vrijdag j.l. werd er bij K.H.B.V. de Roerboog geschoten om de Paastrofee Na drie proefpijlen werden er 20 tellende pijlen geschoten. Tijdens het schieten kon elk lid paaseieren vergaren en waren er op elke schietbaan kuikentjes opgehangen die eraf geschoten konden worden waarna een leuke attentie volgde.Na een zeer gezellige schietavond met een hapje en een drankje werden de prijzen als volgt verdeeld: 3e plaats Remco Wettelings, 2e plaats Jo Nijssen en  de 1e plaats was voor onze (jeugd) koning Tom Jeurissen. Hans van Hegelsom ontving van de activiteitencommissie een extra prijs.
Iedereen van harte proficiat!
REMCO WETTELINGS WINT DE WINTERCOMPETITIE 2018 - 2019

 Goede vrijdag j.l. werden er bij K.H.B.V. de Roerboog voorafgaand aan de paaswedstrijd de winnaars bekend gemaakt  van de Wintercompetitie 2018/2019 met op een 3e plaats Rene van de  Kamp, 2e plaats Ger Knoben en winnaar van de wisseltrofee werd Remco  Wettelings. Marco Knoben en Raymond Reijnders ontvingen een extra attentie van de activiteitencommissie.
Proficiat!
VERFWERK

Begin dit jaar hebben we de deuren en de bar aangepakt en geverfd in onze clubkleuren.
Zie hieronder het resultaat...
UITSTAPJE LEOPOLDSBURG

In februari dit jaar zijn we met een aantal leden op ons jaarlijkse uitstapje gegaan naar Leopoldsburg (B).
Een gezellig avondje schieten bij onze zuiderburen, dank aan Dirk, Staf en de andere leden van Leopold I.
Hierna zijn we traditiegetrouw een hapje gaan eten bij Pino te Herten.
NIEUWJAARSCHIETEN 2019 DE ROERBOOG
 
Wegens omstandigheden was het traditionele nieuwjaarschieten bij Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog verzet naar 8 februari j.l. In een aangepast jasje werd de wedstrijd gestart met drie proefpijlen en aansluitend 20 tellende pijlen. In een wederom uitermate gezellige wedstrijd werd er door de deelnemers weer goed gescoord. Zo werd Remco Wettelings de hoogste dagschutter en kon Tom Jeurissen de Ben Thorington trofee als hoogste jeugdlid mee naar huis nemen. Aangezien er voor de wedstrijd ook geschoten werd over het jaargemiddelde van 2018, kwamen er uiteindelijk drie prijswinnaars uit de bus: de 3e plaats was voor ook voor Tom Jeurissen, op de 2e plaats eindigde Jo Nijssen en winnaar van de Stephan Sampers wisseltrofee werd Simon Knoops, die maar liefst 1,75 boven zijn jaargemiddelde schoot. Van harte proficiat!
KERSTTOERNOOI DE ROERBOOG
Vrijdagavond 21 december was er een kerstviering met bijbehorende schietwedstrijd. Onder het genot van allerlei ter plekke klaar gemaakte hapjes en een drankje kon er geschoten worden om de Piet Claessen wisseltrofee. Na 3 proef- en 20 tellende pijlen konden de prijswinnaars bekend gemaakt worden: de derde prijs was voor Remco Wettelings, de tweede prijs werd gewonnen door Marco Knoben en het was onze verse koning Tom Jeurissen die de wisseltrofee meen naar huis nam. Het bestuur werd bovendien onder luid applaus in het zonnetje gezet voor hun inzet. Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een gezond en vooral sportief 2019 toe!
KONING VAN DE ROERBOOG 2018/2019: TOM JEURISSEN
Afgelopen zaterdagmiddag schoten de leden van Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog om het felbegeerde koningskruis. Na 3 proefpijlen en 20 tellende pijlen, werden de punten geteld en bleven er 6 schutters over die knap dicht bij elkaar lagen met het geschoten puntenaantal; dit waren: Marcel Janssen, Jo Nijssen, Marco Knoben, René van de Kamp, Tom Jeurissen en John Stroux. Zij mochten nog eens 10 pijlen naschieten. Helaas moest de koning van het vorig seizoen Marcel Janssen vroegtijdig de wedstrijd staken. Uiteindelijk werd de spannende eindstrijd beslist in het voordeel van jeugdlid Tom Jeurissen, die hiermee de tweede jeugdkoning werd uit de historie van de vereniging. De tweede en derde plaats werden respectievelijk gewonnen door René van de Kamp en Marco Knoben. Van harte proficiat met deze uitslag!
RENE VAN DE KAMP: WINNAAR JAC BEKKERS TROFEE
 
Afgelopen vrijdagavond hebben de leden van Koninklijke Handboogvereniging De Roerboog het winterseizoen ingeluid en  geschoten om de Jac Bekkers trofee tijdens het Herfsttoernooi. Na een zeer gezellige wedstrijd onder het genot van een hapje en een drankje, kwam er een verrassende uitslag; zo was de 3e plaats voor Marco Knoben, de 2e plaats voor Jo Nijssen en het was René van de Kamp die de meeste punten bij elkaar geschoten had, hij werd daarmee de winnaar van deze wedstrijd en kreeg de  wisseltrofee uitgereikt. Iedereen van harte proficiat met de behaalde prijzen.
PAASSCHIETEN 2018 DE ROERBOOG
 
Goede vrijdag j.l. werd er bij K.H.B.V. de Roerboog geschoten om de Frans Huijerjans Paastrofee. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de winnaars bekend gemaakt van de Wintercompetitie 2017/2018 met op een 3e plaats Karel Hart, 2e plaats Remco Wettelings en winnaar van de nieuwe Wintercompetitie Trofee werd Marcel Janssen. Hierna kon de druk bezochte wedstrijd beginnen, na drie proefpijlen werden er 20 pijlen geschoten. Tijdens het schieten kon elk lid paaseieren vergaren en waren er op elke schietbaan eieren opgehangen die eraf geschoten konden worden waarna een leuke attentie volgde. Na een zeer gezellige schietavond met een hapje en een drankje kwamen er uiteindelijk 4 prijswinnaars uit bus: 3e plaats Jacco op t Veld, 2e plaats jeugdlid Tom Jeurissen en 1e plaats Marcel Janssen. Marcel gaf tijdens een speech aan dat hij van de tomeloze inzet van René van de Kamp de laatste maanden enorm had genoten en vond dat hij recht had op de wisseltrofee. Dit werd met luid enthousiasme  en applaus ontvangen door de overige leden. Raymond Reijnders kreeg van de activiteitencommissie een extra prijs. Wij wensen alle leden van harte proficiat hiermee.
LEOPOLDSBURG

Vrijdagavond 23 februari zijn we met een aantal leden naar Leopoldsburg gereden naar onze zustervereniging Leopold I. Het was weer een geslaagde avond met als afsluiter een gezamelijk etentje bij Pizzeria Pino te Herten.
NIEUWJAARSSCHIETEN

Afgelopen zaterdag schoten de leden van K.H.B.V. de Roerboog hun allereerste wedstrijd van het nieuwe jaar in eigen handboogschutterslokaal. Volgens de traditie van de club werd er getoast op het nieuwe jaar en werd er een stuk cake genuttigd, waarin een boon was verstopt; John Stroux vond deze en werd hiermee tot ‘Koning van de dag’ gekroond. Na de eerste 20 pijlen te hebben verschoten, werden de punten opgeteld en vergeleken met het jaargemiddelde uit 2017. De zes beste schutters over hun gemiddelde die nog eens 10 pijlen mochten naschieten waren: Karel Hart, Jacco op t Veld, Mike Knops, Marco Knoben, Ger Knoben en Maurice Linssen. Uiteindelijk waren de prijswinnaars als volgt uit de bus gekomen: 3e plaats: Ger Knoben, 2e plaats: Maurice Linssen en winnaar van zowel de Stephan Sampers en Ben Thorington trofee (voor de jeugd) werd Mike Knops. Uniek in de historie van de vereniging! Additionele prijzen waren er voor Karel Hart en Maurice Linssen. Laatstgenoemde was de hoogste dagschutter. Iedereen van harte proficiat
KERSTTOERNOOI 
Vrijdagavond 22 december was er bij Koninklijke Handboogvereniging De Roerboog uit Sint Odilienberg een kerstviering met een bijbehorende schietwedstrijd. Onder het genot van allerlei ter plekke klaar gemaakte hapjes en een drankje kon er geschoten worden om de Piet Claessen wisseltrofee. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het bestuur naar voren geroepen voor een bedankje. Nadat de leden 20 pijlen hadden verschoten konden de prijswinnaars bekend gemaakt worden: Marco Knoben won een speciale prijs, de derde prijs was voor zijn vader Ger, de tweede prijs werd gewonnen door Jacco op t Veld en het was onze koning Marcel Janssen die met de wisseltrofee aan de haal ging. Na afloop van de wedstrijd werd de activiteitencommissie nog in het zonnetje gezet voor de organisatie van de wedstrijden het afgelopen jaar en werd de Bergerac hartelijk bedankt voor hun support voor deze avond. Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een gezond en vooral sportief 2018 toe!

MARCEL JANSSEN: NIEUWE KONING VAN DE ROERBOOG

Op zaterdag 18 november is door de leden van Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog uit Sint Odiliënberg gestreden om het Koningskruis, tijdens het jaarlijkse Koningsschieten.
Het werd een gezellige en spannende middag waarbij door de deelnemende schutters goed werd gepresteerd. Nadat iedere deelnemer eerst 20 tellende pijlen had geschoten kon een eerste schifting plaatsvinden en mochten de zes beste handboogschutters nog eens 10 keer een pijl schieten. Dit leidde uiteindelijk tot de volgende uitslag, waarbij de verschillen uiteindelijk niet al te groot bleken: 6e plaats: Evy Wolter, 5e plaats: Jo Nijssen, 4e plaats: Karel Hart, 3e plaats: Tom Jeurissen, 2e plaats (koning van het vorig jaar) Rick Westerhof en met een verschil van slechts 3 punten op de nummer 2 was het Marcel Janssen, die zich voor het komende seizoen koning van de Roerboog mag noemen. Iedereen van harte gefeliciteerd!

HERFSTTOERNOOI DE ROERBOOG
Afgelopen vrijdagavond maakten de leden van Koninklijke Handboogvereniging De Roerboog zich op voor het schieten om de Jac Bekkers trofee. De activiteitencommissie had deze wedstrijd aangepast; er werd nu niet geschoten over ‘het hoogste over het gemiddelde’ principe, doch de beste schutter van deze avond zou met de trofee aan de haal gaan. Zo geschiedde: Na een enerverende en gezellige wedstrijd bleek dat enkele nieuwe leden al goed geoefend hadden. Zo was de 3e plaats voor Remco Wettelings en de 2e plaats voor Maurice Linssen. Het was echter onze jeugdkoning Rick Westerhof die de meeste punten bij elkaar gesprokkeld had, hij werd winnaar van deze wedstrijd en de wisseltrofee. Het belooft wat voor ons traditionele koningschieten op 18 november a.s. waar Rick zijn derde titel op rij kan behalen en daarmee keizer van de Roerboog kan worden… Iedereen van harte proficiat met de behaalde prijzen.

SCHIETCLINICS ZOMER

Deze zomer heeft onze vereniging meerdere schietclinics georganiseerd voor o.a. basisschool 't Kempke te Sint Odilienberg en WBC De Musschenberg uit Herten.
12 1/2 JAAR LIDMAATSCHAP DE ROERBOOG

Jo Nijssen en Miep Greve zijn inmiddels al meer dan 12 1/2 jaar lid van de Roerboog. Ze werden op gepaste wijze in het zonnetje gezet tijdens de laatste ledenvergadering
PAASSCHIETEN DE ROERBOOG 2017

Zaterdag 22 april is er bij Koninklijke Handboogvereniging De Roerboog geschoten om de paastrofee. De opzet dit jaar was door de activiteitencommissie in een nieuw jasje gestoken; zo moest er naast de gewone puntentelling ook geschoten worden op pluizen paaskuikentjes om een extra grote paashaas van chocolade te winnen. Bij elke schietronde waren er bovendien paaseieren te winnen. Na afloop van de wedstrijd waren er drie prijzen te verdelen; de 3e plaats was voor Jacco op ’t Veld, op de 2e plaats eindigde verrassend Hans van Hegelsom en de winnaar van de paaswisseltrofee werd John Stroux, die voor het eerst in zijn langdurig lidmaatschap met een eerste prijs aan de haal ging. Bovendien werden de winnaars van de wintercompetitie 2016/2017 bekend gemaakt. Op een derde plek eindigde René van de Kamp, de tweede plaats was voor Raymond Reijnders en de eerste plaats was voor Hein Greve. Hartelijk gefeliciteerd met de behaalde prijzen.                                                                                                             
NIEUWJAARSSCHIETEN DE ROERBOOG

Op zaterdag 21 januari is door de leden van Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog gestreden om de Ben Thorington en Stephan Sampers wisseltrofee, de prijzen die tijdens het Nieuwjaarsschieten jaarlijks zijn te winnen voor jeugd- en volwassen leden. Het werd een zeer gezellige aangelegenheid en er werd door de deelnemers goed gepresteerd. De ‘Koning van de dag’, een traditie binnen de Roerboog tijdens het Niewjaarsschieten, werd nieuw lid René van de Kamp. Na een eerste selectie aan pijlen te hebben geschoten die op de scorekaart werden genoteerd konden de zes beste schutters nog eens aantreden om 10 keer een pijl schieten; dit leidde uiteindelijk tot de volgende uitslag: Beste dagschutter werd oud gediende Hein Greve. Beste jeugdschutter over zijn gemiddelde en daarmee winnaar van de Ben Thorington trofee, was net als vorig jaar Mike Knops. Voor de Stephan Sampers trofee waren er 3 prijzen te verdelen: Op de 3e plaats eindigde Karel Hart, op de 2e plaats verrassend Hein Greve en winnaar van de trofee werd dit jaar Simon Knoops. Van harte proficiat!

EVY WOLTER WISSELTROFEE'S

Evy Wolter heeft maar liefst drie wisseltrofee's gesponsord voor een nieuw te ontwikkelen interne wedstrijd binnen de club. 
FLYER DE ROERBOOG

De Roerboog heeft sinds kort haar eigen flyer met informatie betreffende de vereniging. 
Deze is uiteraard gratis verkrijgbaar in onze schietaccommodatie. 
Terug naar de inhoud