Nieuws - DE ROERBOOG

Ga naar de inhoud

Nieuws

NIEUWE PENNINGMEESTER

Sjra van Elck is sinds korte tijd de nieuwe penningmeester van de Roerboog.
welkom bij het bestuur!
CORONA

Momenteel wordt er nog niet geschoten in ons clubgebouw.
Zodra er meer versoepelingen komen, zullen we onze activiteiten of in ons eigen gebouw of op het oude voetbalterrein oppakken.
We houden jullie op de hoogte.
BEVEILIGING

Onlangs hebben we ook iets aan de beveiliging van het pand gedaan...
IN UT REUSKE WEER GEOPEND!

Onze handboogsportaccommodatie is weer geopend; we zijn weer actief aan het schieten in een coronaproof gebouw op 2 schietbanen.
Je kunt dus weer elke maandag- en vrijdagavond vanaf 18.00 uur binnen lopen om een pijltje te komen schieten...
SCHIETWAGEN

In de coronatijd is de schietwagen vernieuwd; de wagen heeft een nieuw dak gekregen en er zijn nieuwe lijsten met baannummers op gemonteerd.
HANDBOOGSCHIETEN OP HET VOETBALTERREIN

Vanaf vrijdag 22 mei a.s. kunnen de leden van de Roerboog weer gaan handboogschieten in de buitenlucht.
Elke vrijdagavond tussen 18.00 – 20.00 uur kan er bij goed weer geschoten worden op het voetbalterrein naast handboogsportaccommodatie ‘In Ut Reuske’.
Dit alles totdat de deuren weer open mogen van het schutterslokaal.

NIEUWJAARSCHIETEN 2020 DE ROERBOOG

 
Zaterdagmiddag j.l. was het traditionele nieuwjaarschieten bij Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog te Sint Odilienberg. Na een toast op het nieuwe jaar werd de druk bezochte wedstrijd in eigen clublokaal ‘In Ut Reuske’ gestart met drie proefpijlen en aansluitend 20 tellende pijlen. Hierna werden punten opgeteld en vergeleken met het jaargemiddelde uit 2019. De 6 beste schutters over dit gemiddelde moesten nog eens 10 pijlen extra schieten. Dit waren Ger Knoben, Jo Nijssen, Hans van Hegelsom, Rene van de Kamp, Karel Hart en Tom Jeurissen. In een uitermate gezellige en spannende wedstrijd bleek dat er door de meeste deelnemers goed gescoord was: Koning Tom Jeurissen werd de hoogste dagschutter en kon ook de Ben Thorington trofee als hoogste jeugdlid voor een jaar mee naar huis nemen. De top 3 over het gemiddelde was als volgt: 3e plaats Tom Jeurissen, 2e plaats Ger Knoben en winnaar van de Stephan Sampers trofee werd Hans van Hegelsom. Wij wensen iedereen van harte proficiat!
JUBILARISSEN DE ROERBOOG
Tijdens het kerstschieten op vrijdagavond 21 december werden er drie leden extra in het zonnetje gezet vanwege hun jubileum bij de Roerboog:
Robert van de Beek - 12,5 jaar lid
Karel Hart - 25 jaar lid
Ruud Greve - 25 jaar lid
Van harte proficiat met deze mijlpaal heren!
MARCO KNOBEN WINT PIET CLAESSEN TROFEE
Vrijdagavond 20 december was er bij Koninklijke Handboogvereniging De Roerboog uit Sint Odilienberg een zeer gezellige kerstviering met bijbehorende schietwedstrijd. Onder het genot van allerlei ter plekke klaar gemaakte hapjes en een drankje kon er geschoten worden om de Piet Claessen wisseltrofee. Na 3 proef- en 20 tellende pijlen werden de punten geteld en kwam er de volgende uitslag: 3e  prijs was voor Ger Knoben, de 2e  prijs werd gewonnen door Rene van de Kamp en Marco Knoben wist de wisseltrofee binnen te slepen. Iedereen van harte proficiat!
                                                            

TOM JEURISSEN PROLONGEERT TITEL : KONING VAN DE ROERBOOG
 
 
Afgelopen zaterdagmiddag schoten de leden van Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog uit Sint Odilienberg om het felbegeerde koningskruis. Na 3 proefpijlen en 20 tellende pijlen, werden punten geteld en bleven er 6 schutters over, dit waren: Jacco op t Veld, Jo Nijssen, Marco Knoben, Ger Knoben, Tom Jeurissen en Rene van de Kamp. Zij mochten nog eens 10 pijlen naschieten. Zo kwamen er drie prijswinnaars naar voren, die qua puntenaantal weinig voor elkaar onder deden…De derde plaats wist Jo Nijssen zeker te stellen, het ging om de eerste plaats tussen Tom Jeurissen en Marco Knoben. Tom wist op het einde zijn koningschap zeker te stellen door de laatste pijlen goed weg te zetten en won voor de tweede keer op rij de titel Koning van de Roerboog. Als hij volgend jaar wederom wint, kan hij de huidige keizer Ruud Greve ontkronen…
 
Iedereen van harte gefeliciteerd!
MARCO KNOBEN WINT JAC BEKKERS TROFEE 2019

Vrijdagavond 18 oktober j.l. hebben de leden van K.H.B.V. de Roerboog uit Sint Odiliënberg geschoten om de Jac Bekkers trofee tijdens het jaarlijkse Herfsttoernooi. Na drie proefpijlen kon de wedstrijd starten. Tijdens de zeer gezellige wedstrijd werden er drankjes en snacks geserveerd. Elke boogschutter schoot 20 pijlen af, die aan het eind bij elkaar werden opgeteld. De prijswinnaars waren: Op een derde plaats Ger Knoben, op de tweede plaats de winnaar van afgelopen jaar René van de Kamp en de verrassende winnaar, die er ook flink voor getraind had, werd Marco Knoben. Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde prijzen.
ZOMERFEEST DE ROERBOOG
 
Zaterdag 17 augustus jl. vond bij Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog het 1e Zomerfeest plaats. Een nieuwe , door de activiteitencommissie ontwikkelde activiteit. De opzet was een korte wedstrijd met verrassingselementen, gevolgd door een heerlijke BBQ, verzorgd door slagerij Baten.
 
De wedstrijd die bestond uit 10 pijlen, werd er een om nooit te vergeten; de eerste 7 schutters lagen slechts 3 punten uit elkaar, dus er moest flink gerekend worden. De uiteindelijke 3 prijswinnaars werden: 3e plaats Tom Jeurissen, 2e plaats Marcel Janssen en winnaar van het eerste lustrum werd Remco Wettelings.
 
Bovendien werden er ook nog 3 extra prijzen aan Karel Hart, Paul op den Camp  en Len Linssen uitgedeeld.
 
Na de prijsuitreiking volgde een gezellige BBQ middag en kon er teruggekeken worden op een zeer geslaagde 1e zomerfeest…
(meer foto's staan onder: FOTO'S I)


BOGEN-OPHANGSYSTEEM

Ontwikkeld door enkele leden i.s.m. Har Gootzen uit Montfort, dit nieuwe bogen-ophangsysteem.
Bovendien heeft de firma Har Gootzen en zoon dit systeem gesponsord aan de vereniging, waarvoor dank!
SACRAMENTSPROCESSIE 2019

Ook dit jaar heeft de Roerboog een bijdrage geleverd aan de Sacramentsprocessie die op 25 juni door het dorp liep...
3D SCHIETEN

Zaterdag 15 juni jl hebben we met een aantal leden meegedaan aan de 3d Experience te Echt. Het was weer een heel gezellig dagje...
PAASSCHIETEN 2019 DE ROERBOOG

Goede vrijdag j.l. werd er bij K.H.B.V. de Roerboog geschoten om de Paastrofee Na drie proefpijlen werden er 20 tellende pijlen geschoten. Tijdens het schieten kon elk lid paaseieren vergaren en waren er op elke schietbaan kuikentjes opgehangen die eraf geschoten konden worden waarna een leuke attentie volgde.Na een zeer gezellige schietavond met een hapje en een drankje werden de prijzen als volgt verdeeld: 3e plaats Remco Wettelings, 2e plaats Jo Nijssen en  de 1e plaats was voor onze (jeugd) koning Tom Jeurissen. Hans van Hegelsom ontving van de activiteitencommissie een extra prijs.
Iedereen van harte proficiat!
REMCO WETTELINGS WINT DE WINTERCOMPETITIE 2018 - 2019

 Goede vrijdag j.l. werden er bij K.H.B.V. de Roerboog voorafgaand aan de paaswedstrijd de winnaars bekend gemaakt  van de Wintercompetitie 2018/2019 met op een 3e plaats Rene van de  Kamp, 2e plaats Ger Knoben en winnaar van de wisseltrofee werd Remco  Wettelings. Marco Knoben en Raymond Reijnders ontvingen een extra attentie van de activiteitencommissie.
Proficiat!
VERFWERK

Begin dit jaar hebben we de deuren en de bar aangepakt en geverfd in onze clubkleuren.
Zie hieronder het resultaat...
UITSTAPJE LEOPOLDSBURG

In februari dit jaar zijn we met een aantal leden op ons jaarlijkse uitstapje gegaan naar Leopoldsburg (B).
Een gezellig avondje schieten bij onze zuiderburen, dank aan Dirk, Staf en de andere leden van Leopold I.
Hierna zijn we traditiegetrouw een hapje gaan eten bij Pino te Herten.
NIEUWJAARSCHIETEN 2019 DE ROERBOOG
 
Wegens omstandigheden was het traditionele nieuwjaarschieten bij Koninklijke Handboogvereniging de Roerboog verzet naar 8 februari j.l. In een aangepast jasje werd de wedstrijd gestart met drie proefpijlen en aansluitend 20 tellende pijlen. In een wederom uitermate gezellige wedstrijd werd er door de deelnemers weer goed gescoord. Zo werd Remco Wettelings de hoogste dagschutter en kon Tom Jeurissen de Ben Thorington trofee als hoogste jeugdlid mee naar huis nemen. Aangezien er voor de wedstrijd ook geschoten werd over het jaargemiddelde van 2018, kwamen er uiteindelijk drie prijswinnaars uit de bus: de 3e plaats was voor ook voor Tom Jeurissen, op de 2e plaats eindigde Jo Nijssen en winnaar van de Stephan Sampers wisseltrofee werd Simon Knoops, die maar liefst 1,75 boven zijn jaargemiddelde schoot. Van harte proficiat!
Terug naar de inhoud